Kampingsemester!

Äntligen har det fina vädret kommit och det är så härligt! Vi har varit iväg och tältet i 2 nätter och det har gått jättebra med Timja. Hon har hängt med överallt och somnat när hon blivit trött och även bilkörningen har fungerat rätt så bra. Det som är svårt just nu är maten. Hon vägrar i stort sätt att äta, hon äter knappt två mål per dag. Men hon är pigg och glad. Vad ska jag göra?
 
Joel och Timja på stranden.
 
Timja stortrivdes att sova i tältet tillsammans med oss! Jag tror det är det bästa hon gjort någon gång!
 
Så här såg Timja oftast ut när vi var på restaurang! Skönt sovandes.
 
 
 

Härliga Timja!

I måndags kom Karin och Zacke på besök och Timja blev helt till sig då hon verkligen gillar Zacke och inte är rädd för honom längre! Jag fick flera tillfällen att träna passivitet i famnen då det gick lite för vilt till. Zacke var här i flera timmar och efter det var Timja helt slut.
 
Här är de två busarna!
 
På kvällen åkte vi iväg på hundkurs i Helsingborg. Det är lite annorlunda att ha en hund som är så intresserad av andra människor som Timja är och vid inkallningen var hon mer intresserad av Ulla (en av instruktörerna) och hennes godis än av Hanna och mig som ropade och lockade på henne allt vad vi kunde. Till slut kom hon i alla fall. Jag tycker bara det är härligt att hon är glad i folk, vi får helt enkelt jobba efter det. Vi har haft hantverkare här hemma i två dagar och hon vill bara fram och hälsa med viftande svans och sedan är det inget mer med det.
 
I går var det också en händelsefull dag då vi på förmiddagen hade bestämt med Helene, Cesar och Cocos. Det är så roligt att se hur Timja hänger efter Cocos och första gången vi träffades tyckte vi (Helene, jag och Louise) att det var lite konstigt att Timja inte tog åt sig mer av Cocos tillsägelser utan bara fortsatte att pocka på hennes uppmärksahet. Men jag tror att hon förstod att Cocos är en "snäll" hund som inte kommer att skada henne. Jag har ju märkt nu när vi träffat andra hundar som också morrat och sagt ifrån då hon kommit för nära. Då har hon reagerat helt annorlunda och hållt sig ifrån. Det känns som att hon kan läsa av vilka hon kan ty sig till och vilka hon ska hålla sig ifrån. Under pomenaden träffade vi massor med andra hundar och Timja skötte sig exemplariskt. Till och med Cocos och Cesar började leka lite och Timja försökte hänga med i det höga gräset.
 
På kvällen åkte vi till min pappa och åt gott tillsammans med min syster och hennes familj. Min pappas särbo har en hund som heter Nemo. Han och Charlie var bra kompisar men Nemo och Timja funkar inte lika bra tillsammans. Kanske är det så att Nemo har blivit lite äldre och inte vill leka längre. Nemo är lite opålitlig men Timja skötte detta jättebra och höll sig på behörigt avstånd från Nemo. Fast hon ville leka med honom vid några tillfällen men då tittade bara Nemo på henne. Men den lilla busan ville gärna ligga inne i rabatterna och när vi tittade närmre så hade hon brutit av massor med grenar och snott en liten kruka med en rot i som hon hade ätit upp. Hon är expert på att bryta av grenar, våra hallonbuskar har minskat i omfång sedan Timja kom till oss. Med ett enda bett knipsar hon av en ganska tjock gren och snabbt går det också.
Här ligger hon och visst ser hon helt oskyldig ut!
Som tur är har min pappa många växter i sin trädgård!
 
De gånger vi har varit borta hos andra har Timja varit jättelätt att ha med! Det samma gällde igår (om man bortser från de uppätna växterna). Hon kan komma till ro och lägga sig och sova och hon är bara go och glad.

Mitt i juli!

Man kan ju undra när sommaren ska komma på riktigt. Det är lätt att bara gå och vänta på bättre väder och plötsligt har sommaren tagit slut. Vi har förstås projekt här hemma som att sätta in nytt värmesystem och lägga om golvet i Joels rum. I går städade vi i källaren och lyckades få ihop massor som ska slängas. Det är faktiskt rätt så skönt även om det är tråkigt jobb.
 
I bakgrunden ser ni grindarna som vi satt upp för att hon inte ska gå upp för trappan, detta gjorde hon redan första veckan! Vi har också satt för alla skor, vilka hon gärna vill bita på.
 
Vad gäller Timja och andra hundar tycker jag att hon blir mer och mer framåt. Hon vill gärna fram och kolla läget och leka. Hon har ju vuxit en del under de här veckorna och hon känner sig nog lite större. Hon vill gärna göra saker med oss och vi gör lite olika övningar: sitt och ligg förstås. Även att hon ska stanna kvar när jag tar ett steg från henne har vi börjat med. Än så länge har jag inga kommandon utan kör bara med kroppsspråket. Jag gömmer också godis i gräset och i trädstammar en bit upp och det tycker hon är jättekul! Där är det svårt att få henne att stanna kvar och då tar jag kopplet på. När vi är ute och går tränar jag inkallning och hon kommer alltid och det är inget problem att sätta på kopplet när det behövs. Naturligtvis leker vi också tillsammans. Ibland ställer jag mig på alla fyra och busar med henne. Kan vara lite jobbigt då hon gärna vill bita på mig.
 
Här letar Timja godis i vår björk!
 
Ni ser allt skräp från källaren i bakgrunden!
 
Det enda som kan vara lite jobbigt är att hon forfarande vill bita på oss, särskilt på Joel (minstingen i familjen) och på kvällen när hon är trött blir det extra jobbigt. Då biter hon på oss alla och då lyssnar hon inte på oss. Jag tränar henne på att vara i min famn då så att hon kan lugna ner sig. Detta går bättre och bättre och kan fungera om hon inte är allt för uppstressad. Annars får hon komma till sin sovplats och försöka komma till ro där och det brukar fungera. 
 
Något som har fungerat väldigt bra hittills (pepper, peppar) är att lämna henne ensam hemma. Vi har henne då i hallen och lägger en säng till henne och sätter för med grindar. Hon går och lägger sig och när vi kommer tillbaka är hon helt lugn och har legat jättefint hela tiden. Vi hör inte ett pip från henne. Hon har varit ensam ungefär en timme som längst tror jag och det var inga problem. Så detta forsätter vi att träna.
 
Att komma upp på studsmattan var riktigt kul, det skuttades en hel del där!
 
Två goingar!
 
I veckan på promenad i parken träffade vi förresten en perro. Det var en svart och vit hanhund (2,5 år9 som hette Muffin. Jag såg först hundens stubbsvans och förstod att det var en perro och gick fram och pratade med ägaren. Muffin skällde en hel del på oss när vi närmade oss men vi gick en runda tillsammans och då gick det jättebra, de fick även vara lösa en stund tillsammans. Det är inte ofta jag ser perrohundar här hemma så det var riktigt roligt! Tyvärr hade jag inte telefonen med så att jag kunde fota och jag glömde även fråga efter ägarens namn så klart. De bodde inte här utan var och hälsade på släktingar.

Födelsedag och annat!

I helgen firade vi Joels födelsedag, han fyllde 12 år och börjar bli en stor kille! Tyvärr var det inget roligt väder då det regnade hela dagen. På kvällen blev det som tur var uppehåll och vi kunde vara ute en stund.
 
Presentuppackning ute!
 
Prinsesstårta som Joel själv önskat!
 
I förra veckan träffade jag och Timja Louise, Lily, Helene, Cesar och Cocos en stund så att hundarna fick träffas. Jag och Louise trodde att Timja och Lily skulle leka men det blev inte så mycket med det då Timja bara älskade att hänga efter Cocos. Trots att Cocos sa till Timja ganska ordentligt och inte ville ha henne hängades efter sig så sprang Timja gladeligen efter henne och ville vara nära. Cocos fick ge sig efter en stund, trots att hon nog tyckte att Timja var ganska jobbig. Kanske tyckte Timja att Cocos liknade mamma Bombi då de ju faktiskt är syskon, vad vet jag.
 
I bakgrunden är Lilly!
 
Lily och Timja lekte förstås lite också, men det var ganska varmt och värmen gjorde att hundarna var trötta!
 
Jag har försökt hitta en bra valpkurs som hålls i sommar, men det var inte så lätt. Många verkar ha upphåll under juli månad. Jag har tänkt gå till Helenes kurs som börjar i augusti men vill gärna börja redan nu. Vi tog då kontakt med Hundkompetens som har kurser i Helsingborg och är egentligen för lång bort. Men eftersom vi varit på deras kurser tidigare med Charlie och gillar de som håller kursen valde vi att gå på den. Vi har gått på två teori tillfällen och i måndags var det dags att ha Timja med. Hon var superduktig och kunde sin läxa vi fått väldigt bra. Kunde koncentrera sig på övningarna och satt och tittade mig i ögonen väldigt mycket. Hanna gjorde också några övningar med Timja och det gick lika bra.
 
Idag träffade vi Louise och Lily igen och Timja och Lily fick leka med varandra. Det är roligt att se hur de agerar och Timja är visst en liten tuffing men Lily visade minsann att hon inte ville sättas på plats. Så de funkar bra ihop.
 
 

Händelsefulla dagar!

I torsdags träffade jag och Timja Josefin, Cornelia och Dixie i parken. Dixie är ganska vild och busig av sig så vi fick ta det lite lugn. Men Timja var också busig så det gick bra. När det går för vilt till tjuter Timja till (och det är egentligen inte mycket som behövs för att det där tjutet ska komma) och då avbryts leken en stund. 
 
Dixie är ett riktigt krutpaket och leker likt en perro även om hon själv är en Softie.
 
Kom igen då Dixie!
 
I fredags var det dags för nästa hundmöte och det var Zacke som kom och hälsade på med husse Fredrik och lillmatte Elin. Han är lite lugnare men vill gärna leka med Timja. De for runt i trädgården efter en stund. Först när han kom visste jag inte riktigt hur Timja skulle reagera (har fortfarande Charlies beteende i huvudet i bland). Men hon bara skällde några gånger men var bara nyfiken på vem som kom.
 
Här har den mesta rädslan gått över och det var full rulle.
 
Men när Timja tyckte det blev för mycket sprang hon upp på trappan och la sig hos Joel, Hanna och Elin på trappan.
 
I lördags fyllde kusin Alice 9 år och vi tog med oss Timja till min syster Sofie hennes sambo Fredrik och Alice bror Axel och det gick jättebra. Det var härligt väder och vi kunde vara i deras stora trädgård hela kvällen. Timja är för härlig och hälsar helt obehindrat på alla som var där och lägger sig under bordet vid vem som helst och tar en liten vila emellanåt. Timja fick t.o.m. hälsa på deras 2 marsvin som jag tyckte var ganska modiga och de snusade på varandra genom gallret.
 
Här är födelsegrisen Alice och hennes favoritmarsvin.
 
Även om Timja var intresserad av marsvinen så var hon inte där hela tiden. Jag tyckte hon var ganska lugn trots allt i deras närhet.
 
 
Här har vi kusin Axel och Hanna.
 
Alice är lite rädd för hundar men det gick ganska bra med Timja. Axel som också är lite rädd hade lärt sig att stanna när Timja sprang mot honom och då stannade även hon. Det är svårare då den som är rädd börjar springa ifrån för då är det ju ännu roligare och Timja tror det är en rolig lek då hon ska hoppa och busa.
 
Hanna och Joel spelade badminton och Timja var jätteduktig och kunde sitta eller ligga och titta på då de spelade.
När vi kom hem var hon helt slut och sov som en stock hela natten, vilket hon gör varje natt förstås. Oftast sover Timja tills vi går upp, Rickard går upp vid 6 när han jobbar och då vill hon gärna gå ut. Men sedan somnar hon oftast om igen och vi kan då sova till 8 t.o.m. nästan 9.

RSS 2.0