Helgen!

 
Så här såg de ut i går då Rickards mamma pratat med oss genom fönstret. Den lilla tjejen klättrade då upp så att hon kunde se Siv ordentligt. Hon är ganska företagsam!
 
 
Finns det några kaniner att jaga idag! Nej, det gjorde det inte!
 
 
Sådana här områden får aldrig finnas kvar där vi bor, här ska snart bli villaområde. Tråkigt eftersom vi saknar närhet till dessa!
 
Längre bort till höger står ett hinder där vi brukar träna. Jag vet inte vem det tillhör utan står i början av fältet. Att hoppa mot mig går jättebra, ofta sätter hon sig fint vid sidan. Jag tränar även att hon ska hoppa från mig då det ska vara svårare att lära senare.
 
 

Veckan som gått!

 
I torsdags då jag var ledig träffade jag och Timja Louise och Lilly.Vi spårade och gick en härlig promenad. Ibland har man ju tur med vädret då det under vår promenad var soligt och ganska skönt men när vi körde hem började det regna och blev betydligt kallare och blåsigare. 
 
I torsdags var vi även på kurs och denna gång hade de ändrat upplägget något och kursdeltagarna fick själva välja vad man ville jobba med och instruktörerna gick runt och hjälpte till. Detta passade oss väldigt bra då vi kommit längst i vår träning jämfört med de andra och kunde fokusera på vårt. Bl a tränade vi fot, platsliggning, stående och lite annat. Det är bra störningar då vi jobbar nära varandra. Timja fixar detta jättebra då hon inte är speciellt intresserad av de andra hundarna. Hon tycker fortfarande att den stora Ridgeback hanen är lite läskig. Men de andra hundarna går det bättre med nu.
 
När det gäller Helenes kurs är det betydligt svårare med intresset för de andra hundarna. Vi brukar ju avsluta träningen med promenad vilket naturligtvis försvårar träningen något. Idag var det dessutom många hundar och lite oroligt i gruppen vilket jag även märkte på Timja. Men även det är bra träning. Vi fick också prova ett kort blodspår vilket var lite spännande. Timja visade stort intresse för blodet och gick lugnt fram i spåret. När vi sedan kom fram till klöven i slutet nosade hon försiktigt på den, en spännande upplevelse. Helene, Louise, Ing-Marie och jag bestämde att träffas och träna lite lydnad på tisdag eftermiddag. Ska bli kul!
 
 
 
 

RSS 2.0