En vecka i januari!

Nu är det äntligen riktig vinter även här i Skåne, några minus och ett lager med snö. Ingen smutsig hund som ska in i huset och oftast lätt att torka av. Förra veckan var vi väldigt aktiva. På onsdagen träffade jag och Timja Helene och Cocos och Ing-Marie och Igor. Vi tränade lydnad och Helene gav tips till Ing-Marie och mig. Det var väldigt kallt den kvällen, Ing-Marie berättade att det hade varit -13,5 grader då hon körde från Oxie brukshundsklubb. Det blev därför ett kort träningspass. Men det var roligt ändå! Timja och jag har tränat fotpositionen och börjat ta några steg nu. Jag gör också höger och vänster sväng och det går faktiskt riktigt bra. Träningen ger resultat och det är så härligt att träna då Timja är så fokuserad. Nu ska jag jobba på att Timja behålller fokuseringen när hon går fot lägre sträckor och få in svängarna bättre.
 
I torsdags var jag på kurs i Malmö, en vardagslydnadskurs med mycket inriktning på Klicker. Denna kurs hålls inomhus och det var riktigt skönt men det var en ganska liten lokal. Vissa saker tyckte jag kanske inte passade oss riktigt. T ex skulle vi släppa hundarna lösa och när Timja tog kontakt med mig skulle jag klicka och ge godis. De andra hundarna var ganska stora; bl a en Rhodesian hane som var 8 månader och Timja gillade inte honom och blev väldigt besvärad när han blev för närgången, han var för stor helt enkelt. Han var dessutom riktigt jobbig! Efter en stund gick Timja bara efter mig med svansen mellan benen och syftet med träningen uteblev för oss och blev t.o.m. negativ. Eventuellt gör vi en annan övning vid nästa tillfälle. 
 
I söndags var vi på kurs hos Helene och denna gång var vi mer lagom antal, 8 par. Alla i gruppen var superduktiga och vi fick väldigt mycket beröm av Helene. Timja sitter just nu som klistrad när jag lämnar henne och är väldigt fokuserad på mig. Det är förstås lite svårt när Kenzo kommer och vill leka eller när lilla Smilla är för nära. Helene är också en stor störning då Timja tycker väldigt mycket om sin "extra matte". Men det är härligt att ha en hund som är glad och söker kontakt med andra för att hon är social, då gör det inte så mycket. Hon kan snabbt växla tillbaka till full fokusering igen. Inkallningen går också väldigt bra, hon sitter kvar tills jag kallar och då kommer hon som ett skott. I söndags fick vi testa något nytt, göra inkallning med ryggen mot hunden. Vilket gick bra.
 
Idag gick vi en promenad längs med stranden, lite blåsigt men härligt ändå!
Spanar ut över Ribersborg och Västra hamnen!
 
 
Ja, det här är inte en särskilt ovanlig syn hemma hos oss nu! Timja älskar att vara i soffan och för min del gör det inte så mycket. Men Rickard är inte särskilt förtjust. Men när hon kommer och smyger upp i soffan och lägger sig bredvid honom är det ganska ok ändå. Ni tycker kanske att det ser konstigt ut med en säng i vardagsrummet. Detta är just nu (ända sedan 19 december) Joels tillfälliga sovrum.
 

Som vanligt igen!

Ja, då är det 2013, lovet är slut och i morgon är allt som vanligt igen efter två härliga lediga veckor. Det som är skönt med att vara ledig är att man hinner göra allt det som man annars aldrig hinner. Slippa känna stress och alla måsten som hänger över en. Nåja, det brukar gå snabbt att komma in i vardagen igen och då är det inte så tokigt ändå!
 
Varje söndag sedan Helene slutade med sin kurs har ett gäng träffats i Käglinge och gått härliga promenader med hundarna. Hundarna har fått leka och det har fungerat väldigt bra. Timja gillar att leka med alla och ställer aldrig till med några tråkigheter. Dock har jag märkt att hon har slutat komma på inkallning vid dessa träffar. Min egen teori är att jag och kanske de andra i gruppen låter hundarna springa runt utan några krav, de leker med varandra och vi går och snackar och har haft lite dålig koll på våra hundar. Eller så är det bara jag som gjort så. I dag när vi träffades; jag och Timja, Louise och Isa, Ing-Marie och Igor samt Nicki och hans matte och husse bestämde vi därför att vi skulle träna inkallning under promenaden. Jag hade med köttbulle i fickan som Timja skulle få då hon kom. Första gången jag kallade kom hon inte hur mycket jag än ropade och kastade faktisk kopplet mot henne för att markera. Då kom hon och direkt när hon satte sig blev jag glad på rösten och berömde henne och hon fick köttbulle. Nästa gång räckte det med att jag höjde rösten så kom hon och satte sig, sedan gick det bättre. Kändes jättebra med denna träning.
 
Jag tog inga bilder idag utan här kommer bilder som jag tog för några veckor sedan.
 
 
De hittade en stor vattenpöl som var härlig att springa i.
 
 
Med på bilderna är Cocos, Timja, Igor och Isa.

RSS 2.0