Sommar!

Nu är det äntligen semester och sommar även om vädret just nu inte är så sommaraktigt. Än så länge har jag mest  städat i huset och påtat i trädgården. Men två kvällar har jag träffat "hundgänget" som än så länge består av Helene, Åsa, Ing-Marie, Louise och jag. Vi ska försöka träffas en gång i veckan under sommaren och träna lydnad. Helene ger oss andra feedback och instruerar oss hur vi kan gå vidare. Detta ger betydligt mer än att träna ensam. Helene tycker det ser bra ut, vilket är roligt att höra.
 
 
Efter träningen går vi en promenad eller som igår då vi tränade vid Lomma BK, gick vi ner till stranden så hundarna fick bada. 
 
Idag åkte vi ut till brofästet och jag la ett litet spår till Timja. Under tiden vi väntade blev det bad igen.
 
 

Duktiga tjejen!
 
 
Sedan var det dags för spår!
 
 
 
Så här såg det ut på hemvägen! Ville nog i badet igen!
 
 
 
 
 

Äntligen!

I går hände det äntligen! Efter att ha sett mamma Bombi på bilder där hon både simmar och dyker i deras pool var det väldigt roligt att äntligen få se Timja simma som om hon aldrig gjort annat. Ingen badkruka här inte och visst är det roligt då våra vattenhundar visar att de har det i sig. I dag åkte vi till samma damm nu var det i vattnet direkt och hon simmade långt för att hitta leksaken. Nästa steg får vara att dyka, men nu njuter jag av att se henne simma. Hon tycker dessutom att det är jätteroligt!
 
Skönt också att hon inte bryr sig om änderna utan det är leksaken hon ska ha!
 
Jag har också börjat så smått att cykla med Timja, även det tycker hon är jätteroligt! Hon är så lätt att ha med sig och hon kan vara lös långa sträckor. Ibland när vi möter en hund vill hon förstås gärna ta sig dit, ibland lyder hon mig men ibland tar nyfikenheten överhand och då springer hon till hunden och ska leka. Det ska förstås helst vara de små hundarna, de stora vill hon gärna slippa!
 
Här är Joel och Timja!
 
Duktiga tjejen!
  
I torsdags tog vi oss in till stan då Hanna och hennes klass skulle sjunga på Stortorget i Malmö. Vi tog med oss Timja och hon skötte sig så bra! Vi stannade och åt på Mando och hon fann sig i att ligga lugnt vid vårt bord. Super goa tjejen!
 
Lillhusse och Timja på Gågatan i Malmö.
 
Nu väntar vi på resultatet av höftledsröntgen som vi gjorde i måndags! Hoppas, hoppas!

RSS 2.0