Skönt med påsklov!

I söndags åkte vi till Käglinge och tränade och den sköna känslan efter lördagen satt kvar. Dessutom skulle påsklovet börja dagen efter. Timja skötte sig exemplariskt som vanligt. Dessutom var det härligt väder med sol!
 
I går klippte jag Timja hos Susanne även om det tog emot att klippa bort de fina lockarna. Jag fick då hälsa på de små Zoevalparna som var jättesöta, trots att de bet i byxbenen och i mina skor. Sju små vildar var det!
 
Tror att alla sju valparna är med på bilden + Shandi.
 
Timja tyckte valparna var lite läskiga först, vad är det för små efterhängsna vildar!
 
I dag tisdag träffade jag Ing-Marie och Igor och Louise och Lily. Vi började med att lägga ett spår, tränade lite lydnad och gick sedan spåret. Alla tre hundarna klarade det galant. Därefter gick vi ner till stranden och hundarna fick äntligen springa av sig och leka. Igor är som ett plåster på Timja, luktar kanske fortfarande gott! Det är Timja som rullar sig i snön på bilden.
 
Även idag var det riktigt härligt väder med sol!

Lyckad utställning!

I dag var vi på utställning i Malmö tillsammans med 26 andra perros. Vi kom dit i tid, ca 8.00 och träffade då Susanne och Ing-Marie med Igor. Efter en stund kom även Åsa med man och Smilla och ganska snart strömmade folk och hundar in. Kl. 9.00 började bedömningarna av hanhundarna då de alltid är först. Donny och Mikael fick då cert, jätteroligt.
 
 
Så här avslappnad var Timja under den långa väntan!
 
Sedan var det då vår tur och vi var sist av 8 eller 9 (tror jag) tikar i juniorklassen. Det blev en ganska lång väntan och jag var jättenervös sedan när det var vår tur. Det var många av tikarna som fått excellent och väntade på att vi skulle bli klara. Jag tyckte den danske domaren var grundlig och gjorde ett bra jobb. Hanteringen gick jättebra, Timja var suverän, glad och positiv. Vi fick reda på att även vi fick excellent och sedan fick vi springa lite till och sedan blev vi placerade i en viss ordning. Han ändrade någon gång till och plötsligt var vi längst fram och efter att ha sprungit ett varv blev vi etta. Jag kunde först inte fatta att det var sant och blev jätteglad. Vi hade ju hittills inte lyckats få någon bra placering och hade inte väntat mig detta. Åsa och Smilla blev då tvåa och Smilla är ju också en väldigt social och jättetrevlig hund så det var roligt!
 
 
 
Så här kunde det också se ut under de långa väntstunderna. Här är det lite bus med Igor, den svarta och stiliga killen. De är allt lite förtjusta i varandra.
 
Efter en stund fick vi gå in i ringen igen och då var vi 5 hundar tror jag. Domaren tog då fram måttstickan och mätte Timjas höjd och då tänkte jag att nu är det säkert kört, men det var det inte för han placerade Timja på tredje plats efter två champions och när vi sprungit ett varv till var det klart. Jag fattade ingenting förrän Susanne kramat om mig och sagt att vi fick certet. Helt overkligt!
 
Följande fina kritik fick vi:
 
"Mycket bra proportioner. Korrekt storlek. Mycket bra huvudproportioner. Korrekta ögon. Korrekt bett. Mycket bra hals och skuldra. Utmärkt över- och underlinje. Välutvecklad kropp med goda välvda revben. Mycket bra rörelser sett från sidan. "
 
 
En trött tjej efter en ansträngande dag!
 
 
Vi lyckades inte riktigt med någon bild, då det var svårt att hitta en bra ställe med sol i trädgården. Men det här var den bästa bilden!
 
Det var en riktigt rolig dag och i morgon är det träning i Käglinge igen. Vi är ett härligt gäng som träffas nästan varje söndag och tränar vardagslydnad. Ska bli kul!

Som vanligt igen!

Så då var första löpet slut och allt är som vanligt igen. Det har blivit lite si och så med lydnadsträningen. Vår lilla grupp har väntat på bättre väder, vilket aldrig kommer verkar det som. Det är kallt och snö ligger nu fläckvis på marken. Dessutom varnas det för snöstorm nästa vecka! Fy!
 
Förra helgen var Timja och jag i Helsingborg och fick tips av Susanne inför utställning. Budskapet var; Det ska vara roligt att gå på utställning! Detta gäller både hund och människa! Härligt inställning tycker jag! 
 
Helgen innan var vi i Käglinge och fick då möjlighet att prova på Rallylydnad. Det verkar vara en härlig hundsport då den inte är riktigt så strikt som lydnaden.
 
 
Det gäller ju att följa skyltarna med instruktioner!
 
 
Här sätter Helene ut koner till slalom!
 
 
Vi band hundarna och gick banan utan hund först. Timja syns längst bort liggandes vid staketet.
Jag har testat att binda henne och sedan lämna henne vid två tillfällen; jag skulle in i en blomsteraffär och på en mack. Det har gått superbra, inte ett ljud från henne, så skönt! Jag binder henne förstås aldrig så att jag inte har uppsikt över henne. Men hon har inte sett mig. Hon är också fortfarande så cool då vi lämnar henne ensam hemma, inte ett ljud från henne. Dessutom har hon aldrig bitit sönder något. Hon verkar bara ligga och sova när hon är själv.
 
 
 
 
 
Så här härligt hade Timja och Smilla det efter kursen. Eftersom Timja fortfarande löpte var Åsa så gullig och lät de båda tjejerna leka med varandra. De andra gick på sitt håll!
 
 
Det gäller att hitta på inomhus aktivering. Har gjort hål i lingonburken och lagt i godisbitar. Rolig aktivitet en stund.
 
Timja är en tjej som gärna ligger i snön, verkar inte bry sig om att det blir kallt. Tyvärr hann jag inte ta bilden innan Timja gick upp, trots att det är snöfritt i nästan hela trädgården väljer hon att ligga i snön.
 
Nästa helg är det utställning, tror det var 26 perro anmälda = stor konkurrens. Dessutom är ju Shandi och Susanne med, chansen att vi tar hem det är ganska liten. Men det ska bli roligt ändå!

De senaster veckorna!

 
Så här såg Timja ut då vi skulle lämna henne hos min pappa. Det är inte roligt att åka bil!
 
 
Vecka 8 var vi i Kläppen och åkte skidor och det var jättehärligt. Det var en dag det var riktigt kall, 24 minus på morgonen, men annars låg det mellan -2 och -7.
 
Timja var då hos min pappa och det gick jättebra. De två första dagarna hade hon lite svårt att komma till ro. Min pappa var tvungen att flytta undan alla blomkrukorn t ex. Helene brukar också "klaga" på henne att hon ska bita på allt möjligt. Men efter två dagar fann hon ro och började sova några stunder under dagen. Men det hade gått jättebra och min pappa saknar nog hennes sällskap lite iallafall. Det var ju faktiskt inte så farligt att gå ut och gå fyra gånger under en dag, det var nog t.o.m. lite skönt. När vi kom och skulle hämta henne på lördagkvällen fick vi reda på att hon blivit stora damen och börjat löpa.
 
 
På söndagen var vi på kurs i Käglinge och frestade alla hanhundar med god doft. Men det gick faktiskt bra!
Vi var också på kurs i torsdags. På söndagarna är det mycket lek i Timjas huvud då vi tränar tillsammans med de andra hundarna. Det blir ibland några avstickare till de andra hundarna. Men på torsdags kursen har hon inte alls samma intresse för hundarna där, de är mest besvärliga. Då har hon också fokus på mig nästan hela tiden.
 
 
Så här härligt väder var det igår, fredag. Tyvärr var lördagen inte riktigt lika fin! Hade varit härligt att kunna sitta ute i solen och dricka lite kaffe. Det får vänta lite till.
 

RSS 2.0