Helgen!

Det har varit full rulle i helgen!
Hanna fyller 15 år i morgon och vi hade kalas för henne i går. Det blir mycket hälsande med pussar av Timja när gästena kommer.
 
I dag var jag och Timja i Veberöd på utställning och i dag var det betydligt bättre väder än förra helgen. Ja, Timja blev inte BIR valp denna gång heller men hon fick en väldigt fin beskrivning av domaren:
6 månader feminin valp med utmärkt helhet. Vackert huvud och uttryck. Vacker hals och halsansättning. Välutvecklad bröstkorg. Raka parallella framben. Utmärkt vinklar bak. Rör sig väl från alla håll men välver något i länden vid rörelse. Välvisad. Vacker päls. Utmärkt temperament!
Jag är så stolt över henne. Tack Louise och Mats för trevligt sällskap! Grattis till Lily!
 
Nästa söndag blir det kurs hos Helene igen!

Utställnings premiär!

I går var vi på Lunds brukshundsklubb på Timjas första utställning. Det var uselt väder, regnade och var riktigt kallt. Som tur var fanns där ett serveringstält som vi kunde sitta i, vilket vi också gjorde större delen av tiden. Louise var där också med Lily, det var Timja och Lily som skulle tävla mot varandra i ringen. Vi var bland de sista raserna som skulle in och det tog otroligt lång tid. Vid två tiden var det äntligen vår tid och Timja var jätteduktig. Hon viftade på svansen åt domaren och ställde upp sig jättefint. Hanteringen var inget problem och köttbullarna jag hade var jättegoda. Men vi kom på andra plats. Domaren sa att båda hundarna var jättefina men Lily var snäppet snyggare. Det är bara att gratulera dig Louise!
 
Så här löd kritiken:
Vackert välskuret huvud. Bra nosparti. Korrekt bett. Bra hals. Vällagd skuldra. Något hög över länden. Välkorappad med bra benstomme. Tillräckligt vinklad fram och bak. Bra ben och ???. Fin päls. Goda rörelser bak, aningen vida fram. Härligt temperament!
 
Nästa söndag gäller det igen i Veberöd, får hoppas på bättre väder då.  
 
När vi kom hem från Lund gjorde vi oss i ordning och stack till Tygelsjö för att fira Frida och Palle. Där var massor med folk och barn och vi hade naturligtvis Timja med oss. Det funkar bara så bra att ta med henne. Timja älskar ju alla barn men vet inte riktigt att hon måste vara lite mer försiktig med de riktigt små. En liten kille på 1,5 år fick sig en liten chock då Timja slängde sig över honom och ville pussa i ansiktet. Men detta var ju mitt fel då jag skulle varit beredd på det. Men de andra barnen var större och säger till henne då hon blir för hoppig och pussig. Funkar jättebra! Timja fick en present av Frida, en liten Nalle Puh.
När vi åkte från Tygelsjö senare på kvällen var Timja jättetrött av all aktivitet. I morse sov hon ända till kl. 9.20, det var nog rekord!
  
För några veckor sedan var vi på stranden och det var livat. Timja vågade inte gå i vattnet men det var roligt att springa i sanden och skälla på vattnet.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gränna!

Har nu varit på träffen i Gränna för första gången och det var lika trevligt som jag trodde det skulle vara. Det var roligt och intressant att prata med massa olika människor som var där, vissa som jag lärt känna genom bloggen och andra som jag bara hört talas om.
 
Vi träffade bla två av Timjas kullsyskon, Meja och Maxxi, (jag hoppas det blev rätt namn). Det var jätteroligt. Vi jämförde en hel del och Maxxi gör precis som Timja: gömmer sina ben lite var som helst och äter gärna jord. Intressant också att alla tre blir åksjuka då de åker bil. De andra två verkade precis lika trevliga som Timja är. 
 

Timja och Meya
 
Här är Maxxi och Timja
 

Här är de alla tre, Meya, Maxxi och Timja! Jättesöta alla tre!
Här är en fin bild på Maxxi och Meya syns i bakgrunden.
 
Naturligtvis träffade Timja bästa kompisen Lilly också!
 

I bakgrunden syns kön till snabbaste perro loppet. Vi fick avstå i år men kanske nästa år!
Här har vi också Susanne som fixade så att jag fick den goaste hund man kan ha! Tack också Susanne, Ola, Helene, Roberto, Margareta och Ingmar för en jättetrevlig lördag kväll med supergod mat och gott vin!
 

RSS 2.0