Världens bästa hund!

Så härligt att ha jullov och så härligt att ha en hund som Timja. Jag är så lycklig över att just vi har fått denna fantastiska hund. Vi har haft gäster och vi har varit borta i flera dagar och hon bara finner sig i allt och är så trevlig och framförallt lugn. Jag är sååå nöjd med henne och mitt första intryck av att hon var cool när jag hämtade henne hos Susanne i juni, består. Hon är verkligen cool! Tack Susanne och Jenny för att jag fick denna underbara, härliga hund!
 
Vi har träffat Hanna och Joels kunsiner under julen och de kan vara ganska stimmiga, men Timja fixar detta jättebra nu. Hon kan bli lite busig när de springer omkring och leker men det räcker att jag säger till henne så lugnar hon sig. Kusin Alice är lite rädd för henne men ville så gärna lära sig att ge henne godis från sin hand och tränade på detta och tillslut vågade hon då hon såg att Timja tog bitarna så lugnt och fint från handen. Hon är en riktig kelgris och riktigt njuter när hon blir kliad. Ja vi låter henne t.o.m. gå upp i soffan ibland då det är så himla mysigt att ha henne där.
 
Så här lugn och mysig var Timja när Tomtenissarna var på besök, hon packade upp sina julklappar helt själv.
 
 
 
Ja, snön lyser med sin frånvaro och själv tycker jag det är jättetråkigt. Jag föredrar själv vita vintrar med några minusgrader. Nu regnar det mest och det blir blött och fuktigt och grått och trist. Fy!
 
 
 
 
Jag tyckter det är så roligt att upptäcka hur det faktiskt ska vara att träna sin hund, genom positiva metoder och att vara smart genom att göra allting på ett sätt som gör att Timja förstår vad hon ska göra och att hon tycker det är roligt. Detta gäller ju egentligen allting som jag vill att hon ska lära sig. Vår träning är ännu inte särskilt avancerad men med ett positivt förhållningssätt kan man få henne att göra i stort sett allting. Godis och leksak hjälper naturligtvis till. Hon är en smart hund som vill lära sig och framförallt vill hon ha kul!
 
Gott Nytt År!

Mycket snö och kallt!

Timja har nu fyllt 8 månader och börjar bli en stor tjej (hanhundarna börjar nog tycka att hon luktar lite gott). 
 
För några dagar gick vi en runda längs med Sibbarp. Hade jag inte stoppat henne hade hon troligtvis sprungit ner i vattnet. Istället blev det bus i snön, vilket är jättekul! Trots att hon blev klippt precis när kylan kom verkar det inte bekomma henne särskilt mycket. Kan mycket gärna lägga sig i snön.
 
  Det är ju sällan vindstilla vid havet så blåsigt och kallt var det! 
 
 
Timja är så rolig med sina ben. Ibland vill hon gömma dem och går då runt och gnyr och försöker hitta ett bra ställe. Det här var inte ett jättebra ställe då det bara fick ligga där en liten stund innan hon hämtade det igen och ville gömma det någon annanstans. 
 
Då blev det här istället. Lite svårt att lägga över kudden då du har ena tassen på den. Men detta var visst ett bättre gömställe.
 
Härligt bus med bollen!
 
 
Ser lite galen ut här!
 
 
 
Oj, vad har hänt med vattnet här då!
 

Klippning och promenad!

Hämtade en jättefin nyklippt Timja i torsdags hos Helene. Det är något visst med en alldeles nyklippt hund, den mjuka härliga pälsen, man ser de fina ögonen och hon verkar trivas som fisken i vattnet. Det är väldigt roligt att det funkar så bra hemma hos Helene. När hon är där är hon en i gänget och det känns som att hon anpassar sig väldigt bra. Hon är en ganska lätt perrotjej som gillar alla människor och har en allmänt positiv syn på livet. Visst kan hon vara busig, här hemma t ex vill hon gärna ligga och gnaga på våra skor och särskilt sulan i skon är godast. Hon stoppar nosen i skon och drar upp sulan så fort hon får chansen.
 
 
I dag när vi vaknade hade det snöat, minst 10 cm och det var riktigt härligt. Det var Timjas första snö och när den första försiktigheten lagt sig var det riktigt livat med snön. Vi var några som bestämt att vi skulle träffas i Käglinge och vi gick en härlig runda då hundarna lekte superfint med varandra.
 
 
Ovan ser vi Ing-Marie, Helene, Timja, Casper, Igor, Lily, Cesar och lite av Cocos.
 
 
Louise, Kerstin, Timja och Lily.
 
 
Timja på språng!
 
 
Timja jagar Casper!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Timja och lite av Igor, Casper längre bak!

RSS 2.0