Besök i Grillby!

I fredags tog vi alla ledigt och körde upp till Grillby där Timjas mamma Bombi bor. Kan tyckas lite galet kanske att köra så långt för detta, men vi hade det jättebra. Vi sov över på en fantastiskt härlig plats precis vid Mälaren, Bredsands kamping. Vi bokade bord på kampingens restaurang och satt ute och åt. Det var jättefint väder och vi hade utsikt över sjön.
 
 
Jättetrevlig restaurang med god mat!
 
 
Alldeles vindstilla och riktigt varmt i solen!
 
 
Efter en stunds gnällande somnade Timja och sov gott!
 
 
Väl framme i Grillby på lördagen, träffade vi Jenny förstås och Timjas helstyster Meja som vi tidigare träffat i Gränna. Vi började med en tipspromenad tillsammans. Vi fick sedan alla titta på Johan Liw som tillsammans med sina två hundar visade lynadsklass 1 och Elitklass. Väldigt häftigt att se då de var väldigt duktiga. Därefter träffade vi fler av Timjas kullsyskon och de verkade trevliga allihop. De skiljde sig dock något åt utseendemässigt.
 
 
Jag tyckte Timja var lik den ena bruna hanen som syns på bilden. Meja ser vi huvudet på.
 
 
Det här är Maxxi, Timjas andra bror som också är väldigt trevlig.
 
 
 
Enligt en kvinna tränade följande hundens alla muskler på ett bra sätt. Skulle bara tänka på att lyfta upp hunden på bollen då den annars kunde skada sig allvarligt. Vi fick även se uppletande av en annan hund.
 
 
Förutom detta fick vi pris för att vi vunnit tipsrundan tillsammans med en anna familj, titta på en massa djurungar; hundvalpar som var 5 veckor, ett föl och kattungar som nog inte var många dagar gamla. Det var en jättehärligt dag och absolut värt att åka så långt för.
 

Utställning och rallylydnad!

I helgen var jag och Timja på utställning i Hässleholm i högsommarvärme. Jag och Ing-Marie åkte dit tillsammans och Timja och Igor låg i bagaget och hade sällskap av varandra. Vi är dock lite osäkra på om de uppskattade varandras sällskap.
I alla fall så gick det inte lika bra denna gång som i Malmö då vi fick Cert. 
 
Fick följande kritik:
Feminint huvud med trevligt uttryck. Utmärkt hals. Behöver stabiliseras i rygglinjen. Knappt vinklad fram. Utmärkt vinklad bak. Tillräcklig kropp för åldern. Bra rörelser. Bra pälskvalitet.
Detta resulterade i Very good och en fjärdeplacering. Självförtroende fick sig en liten törn och man kan inte annat än fundera på hur två domare kan döma så olika. Det är väl bara att glömma detta och se fram emot nya tillfällen.
 
Nu till något betydligt roligare. Idag var det avslutningen på Rallylydnads kursen hos Helene och vi avslutade med en liten "tävling" då Helene var enväldig domare. När vi gått rundan pratade Helene med oss och hon sa då att det gått jättebra. Om det varit tävling hade vi fått godkänt. Jag tyckte också att det gick bra, men det är mycket som ska stämma och det är jättesvårt att veta hur det ser ut. Vi hade fin kontakt och Timja var verkligen på G i dag. Helene tyckte att vi skulle anmäla oss till några tävlingar. Men det är något helt annat att tävla på riktigt och att träningstävla. Vet inte hur mina tävlingsnerver är. Vi blev i alla fall valda till vinnare i denna låtsas tävling och det var jätteroligt! Det var något litet snus en gång, jag gick in i en skylt och Timja satte sig en gång då hon inte skulle. Men det är bara småsaker!
 
Mys i trädgården en härlig sommardag förra veckan!
 
 
 

Långledig!

Har just avslutat en skön långledighet som inte riktigt blev som planerat. Vi hade tänkt åka till Lillehem och vara där i några dagar, men Hanna blev sjuk och vi fick stanna hemma.
 
 
Härlig morgon!
 
 
Den här lille krabaten kommer nog Timja att träffa en del då det är vår grannes dotters hund. Han är en liten tuffing som nog tyckte Timja var lite läskig då han morrade och skällde när han tittade in till oss genom staketet. Timja höll sig dock lugn, morrade till någongång men gick hellre därifrån och la sig längre bort.
 
 
Se men inte röra!
 
 
Gick en ny runda häromdagen, det kändes nästan som att vara på landet! Här är scouternas tillhåll!
 
 
En liten miniskog som vi gick genom!
 
 
Ut på grusvägen! Det ser väl ganska fridfullt och lugnt ut men ca 100 meter bort (till vänster) går motorvägen mot Öresundsbron.
 
 
Rakt fram är kalkbrottet som vi gick längs med på tillbaka vägen! Även om man bor i en storstad finns det härliga ställen att promenera på! Det gäller bara att hitta dem! 
Det var en riktigt härlig promenad!

RSS 2.0